De ergotherapeut begeleid en adviseert wanneer mensen moeilijkheden ervaren bij de uitvoer van dagelijkse activiteiten. Dit kan zijn ten gevolge van lichamelijke, cognitieve en/of psychische klachten.

Ergotherapie wordt ingezet als activiteiten die eigenlijk automatisch behoren niet meer (volledig) lukken. Denk bijvoorbeeld aan; wassen en aankleden, eten, boodschappen doen, schrijven, fietsen, huishoudelijke activiteiten, werk of hobby’s. Allemaal handelingen die eigenlijk heel “normaal” zijn of zouden moeten zijn. Deze activiteiten kunnen bijvoorbeeld door pijnklachten, concentratieproblemen, geheugenproblemen of angst niet meer zo vanzelfsprekend zijn.

Handtherapie

Wanneer door bijvoorbeeld een beroerte, reuma, pijnklachten of peesletsel de handfunctie verminderd is, kan ergotherapie een uitkomst bieden. We bespreken de klachten en bekijken de mogelijkheden voor revalidatie en indien nodig kan een spalk worden geadviseerd.

Soms is het noodzakelijk om kort of langdurig en spalk te dragen, wij kijken samen met u welke spalk het meest geschikt is. Indien nodig maken wij voor een spalk op maat. Bij deze vorm van handtherapie werken nauw samen met diverse gespecialiseerde fysiotherapeuten, de…

Lees Meer

Kinderergotherapie

Sommige activiteiten kunnen voor kinderen moeilijk zijn, zoals aan en uitkleden, schrijven, veters strikken of spelen. Met de ergotherapeut leert uw kind deze alledaagse handelingen zo zelfstandig mogelijk uit te voeren, op een manier die het beste bij u kind past. Daarnaast bieden wij advies en begeleiding bij het aanvragen van voorzieningen en hulpmiddelen zoals een kinderstoel, buggy, fietsvoorziening of woningaanpassing. Zodat u kind thuis en op school weer mee kan doen.

Kinderergotherapie, zodat u kind weer mee kan doen!

Kinderergotherapie kan…

Lees Meer

Chronische pijn en vermoeidheid

Wanneer pijn of vermoeidheidsklachten u leven bepalen en u niet de activiteiten kunt uitvoeren of volhouden die u graag doet, dan is ergotherapie passend voor u. Het vinden van een goede balans tussen werk, hobby, huishouden en zorgtaken staat centraal. Waar legt u de prioriteit? Wat is u belastbaarheid? En hoe is de belastbaarheid op te bouwen. Daarnaast kunnen wij meekijken bij deze dagelijkse activiteiten en met u sparren over hoe u de belasting van de activiteit kan verminderen.

Wij werken…

Lees Meer

Werkplekadvies

Bent u werkgever en hebt u oog voor preventie laat een ergotherapeut meekijken naar de werkzaamheden van u medewerkers.

Niet alleen een advies op basis van meubilair en indeling, maar een observatie van de werkzaamheden, de werkhouding, het werkklimaat en de werkplek maken dat ergotherapeutisch werkplekonderzoek bijdraagt aan preventie van ziekteverzuim.

Voor specifieke doelgroepen geven wij groepstrainingen op maat welke mogelijk gecombineerd kunnen worden met werkplekonderzoeken. Wij zijn gespecialiseerd in het geven aan trainingen aan (thuis)zorgmedewerkers, tandartsen/ tandarts-assistentes en kantoormedewerkers.

Neem contact op…

Lees Meer